Padverlichting

Ons assortiment houten buitenverlichting creëert de gewenste sfeer voor iedere omgeving. Zo is onze houten padverlichting erg goed toe te passen op de volgende gebieden:

  • Tuinen
  • Parken
  • Opritten
  • Parkeerplaatsen
  • Langs fiets- of wandelpaden
  • Campings

De vele mogelijkheden met padverlichting

Of je nu passende padverlichting zoekt bij je veranda of woonhuis, bij ons ben je aan het juiste adres. Zelfs wanneer je op zoek bent naar een sfeervolle entree voor je camping, wij bieden een ruime keus aan mogelijkheden zodat er na zonsondergang nog volop genoten kan worden. Zowel houten padverlichting met een natuurlijke uitstraling als producten met een strakke vormgeving behoren tot de opties. Zo hebben we voor vele opdrachtgevers al een gepaste lichtoplossing gevonden waarbij de houten padverlichting één is met de natuur of onderdeel is van een openbare ruimte. De producten zijn geschikt voor alle grondsoorten en kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd. Heb je niet genoeg diepte of wil je de verlichting op een veranda of balkon plaatsen? Wij bieden voor een aantal producten een gepaste oplossing. Dit doen we met behulp van een grondplaat. Hiermee kan de houten padverlichting gemakkelijk aan een constructie worden bevestigd. Voor alle producten geldt dat het hout na verloop van tijd vergrijst en het armatuur onderdeel wordt van de omgeving. Dit zorgt voor een authentieke, stijlvolle uitstraling van de houten padverlichting.

 

Verschillende lichtmogelijkheden

Bij de houten padverlichting is het mogelijk om (net als bij onze andere buitenverlichting) de producten te laten leveren in verschillende lichtkleuren. Je kunt kiezen uit de volgende lichtkleuren:

  • 2.700K (standaard)
  • 4000K
  • Amber (vleermuisvriendelijk)

Bekijk de volgende pagina om meer informatie te lezen over lichtkleuren. Daarnaast zijn de producten energiezuinig (1 Watt) en gaat de led module die op de padverlichting zit 50.000 uur mee. Hierdoor kun je extra lang genieten van je houten padverlichting.

 

Je padverlichting is maatwerk

Naast de mogelijkheid voor een afwijkende maatvoering denken we bij Timberlab graag met je mee. Wij ontwikkelen samen met jou precies de verlichtingsoplossing die je wenst. Denk hierbij aan aanpassingen op het gebied van lichttechniek of andere houtsoorten of materialen. Daag ons uit! Bekijk onze projecten om een goed beeld te krijgen van wat onze lichtoplossingen doen in verschillende situaties.

 

Houtsoorten beschikbaar voor padverlichting

Onze padverlichting is momenteel verkrijgbaar in fijn bezaagd eiken, lariks, accoya, rustiek kastanje of ruw en ongeschaafd kastanje. Al onze houtsoorten zijn duurzaam en gaan – afhankelijk van soort – 10 tot 25 jaar mee. Lariks wordt veel toegepast in onze houten buitenverlichting. Wij bieden onze lariks producten enkel aan in combinatie met een voetsteun om de beoogde levensduur te behalen. Lariks heeft een lichte geelbruine kleur, is duurzaam, watervast en sterk. Deze Europese naaldhoutsoort wordt steeds meer gewaardeerd door architecten vanwege de duurzaamheidsklasse en de fijne verwerking. Ons larikshout komt van de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe. Zo is onze padverlichting van topkwaliteit!

 

Padverlichting van kastanje hout

Naast lariks wordt kastanje hout veel toegepast bij onze padverlichting. Ons kastanje hout komt uit Frankrijk of Engeland en is een mooie robuuste houtsoort. Het is een boomsoort die redelijk snel groeit en toch hard hout oplevert. Het kastanje hout is van nature zeer duurzaam doordat er veel looizuur in het hout zit en valt daarom in duurzaamheidsklasse I-II. Dit betekent dat het hout wel 15 tot 25 jaar mee kan gaan! Het hout van de kastanje is fijn vezelig en zeer goed bestand tegen vocht.

 

Meer informatie over onze houtsoorten?

Als je wat meer wilt weten over de verschillende voordelen die onze houtsoorten met zich meebrengen, bekijk dan onze houtsoorten voor meer informatie.