Uplights

Onze houten lichtpalen zijn onderdeel van het assortiment houten buitenverlichting. De lichtpalen worden gebruikt voor het aanlichten van objecten, wanden, bomen en struiken. Onze houten lichtpalen zijn ideaal voor het gebruik in openbare ruimtes en op vakantieparken. Door de eigentijdse en natuurlijke uitstraling is het armatuur overdag nauwelijks aanwezig, maar in het donker erg geschikt voor het aanlichten van een object, allemaal voor een optimale lichtbeleving. De lichtpalen kunnen heel opzichtig neergezet worden waarbij de lichtpaal onderdeel is van het design van de tuin. Denk aan het verlichten van kunstobjecten, beelden, rotsen of bosschages. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de lichtpaal wat beter te verbergen, zodat de focus meer op het te verlichte object ligt. Hierdoor focus je meer op een natuurlijke uitstraling.

Verschillende lichtkleur mogelijkheden

Net als onze andere houten buitenverlichting zijn de lichtpalen eenvoudig te installeren en leverbaar in verschillende lichtkleuren. Je kan een keuze maken uit de lichtkleuren 2.700 (standaard), 4.000K of Amber (vleermuisvriendelijk). Als je wat meer wilt weten over lichtkleuren, bekijk dan deze pagina. Het is goed om te weten dat onze lichtpalen van hout standaard worden geleverd met een kabel van 1 meter. Natuurlijk is het ook mogelijk dat de lichtpaal wordt uitgevoerd met een aansluitkast en doorvoer voor 2 grondkabels.

 

Een lichtpaal op maat gemaakt

Naast dat je ervoor kunt kiezen om een houten lichtpaal op maat te laten maken, denken wij natuurlijk graag verder met je mee! Wij ontwikkelen samen met jou precies de lichtoplossing waar je naar op zoek bent. Denk hierbij aan aanpassingen op het gebied van lichttechniek, andere houtsoorten of andere materialen. Wij houden ervan wanneer klanten ons uitdagen met specifieke wensen. De lichtpaal is in allerlei soorten en maten beschikbaar. Om je een goede indruk te geven tot waar we toe in staat zijn, kan je een kijkje nemen bij onze gerealiseerde projecten. www.timberlab.nl

 

Gebruikte houtsoort voor onze lichtpaal

De houten lichtpaal is volledig opgebouwd uit massief kastanje hout met een diameter van ongeveer 220 mm. Ons kastanje hout komt uit Frankrijk of Engeland en is een mooie robuuste houtsoort. Het is een boomsoort die redelijk snel groeit en toch hard hout oplevert. In sommige delen van Zuid-Europa bestaat de ‘hakhoutcultuur’ al meer dan tweeduizend jaar. Uit deze gebieden wordt door de omlooptijd van het hakhout (15-20 jaar) steeds maar een beperkt gebied gekapt, zodat een gevarieerd biotoop in stand wordt gehouden. Het hout van onze lichtpaal is van nature zeer duurzaam doordat er veel looizuur in het hout zit en valt daarom in duurzaamheidsklasse I-II. Dit betekent dat het hout wel 15 tot 25 jaar mee kan gaan! Het hout van de kastanje is fijn vezelig en zeer goed bestand tegen vocht. Het kastanje hout gaat langer mee dan eikenhout en is daarom zeer geschikt voor onze lichtpalen! Ook wordt kastanje hout vaak gebruikt om hekken, tuinmeubilair, bruggen en steunpalen te maken.

 

Meer informatie over onze producten?

Als je geïnteresseerd bent in onze duurzame houten lichtpalen, maar je wilt toch nog verder kijken naar onze andere producten, kan je door hier te klikken ons gehele assortiment gemakkelijk bekijken. Naast onze houten lichtpalen zijn we ook gespecialiseerd in onder andere houten pad verlichting, houten lantaarnpalen en houten oplaadpalen.