Botanische Tuinen UU

In de Botanische Tuinen, welke onderdeel zijn van de Universiteit Utrecht, schittert Fort Hoofddijk. Na de renovatie van het fort is ervoor gekozen om de verlichtingsarmaturen van Timberlab toe te passen. De toegangsdeuren tot het fort worden subtiel aangelicht door de EYE, uitgevoerd in de 150mm variant en gemaakt van eikenhout.

In de borders van het fort werden de SOTTO's geplaatst. Deze stoere uplights verlichten de gevel van het historische fort op een elegante wijze. Een bezoek aan deze locatie is absoluut de moeite waard.

“Ik wilde het fort de uitstraling geven die het verdient.

Nadat ik de producten van Timberlab elders in het land tegenkwam heb ik gevraagd om een afspraak, vervolgens heeft Timberlab ons voorzien van een aantal demo-modellen zodat we konden kijken of deze lampen in het plan pasten. Hieruit bleek dat we de oorspronkelijke uplight niet vonden passen en dat we deze in dezelfde stijl als de EYE wilden hebben. Hiervoor is de SOTTO ontworpen, welke het totale plaatje helemaal afmaakt! 

Mark Joon, Universiteit Utrecht