Houten lantaarnpalen

Ons assortiment houten lantaarnpalen creëert de gewenste sfeer voor iedere omgeving. Onze houten lantaarnpalen zijn zowel in functionaliteit als in vormgeving uniek. Zo zijn de houten lantaarnpalen toe te passen voor de entree van een camping of vakantiepark, of voor een particuliere oprit. Daarnaast zijn onze houten lantaarnpalen veel te vinden op parkeerplaatsen en langs fiets- en wandelpaden. Er kan gekozen worden voor bijvoorbeeld onze STRATO, geliefd bij vele klanten om zijn mooie en rustieke uitstraling.

Gaat de wens uit naar een robuuste, authentieke houten lantaarnpaal? Dan is de ALTO een bijzonder goede optie. Deze duurzame houten lantaarnpaal komt op iedere plek mooi tot zijn recht; een parkeerplaats middenin de bossen, een natuurcamping of een bijzonder vakantiepark. Zo hebben we voor vele opdrachtgevers al een gepaste lichtoplossing gevonden waarbij de houten buitenverlichting één is met de natuur of onderdeel is van de openbare ruimte.

Een authentieke uitstraling

Voor alle producten geldt dat het hout na verloop van tijd vergrijst en de houten lantaarnpaal onderdeel wordt van de omgeving. Dit zorgt voor een authentieke, stijlvolle uitstraling van de houten buitenverlichting. Bekijk onze projecten voor een impressie van onze houten lantaarnpalen.

 

Verschillende lichtkleur mogelijkheden

Net als onze andere houten buitenverlichting zijn deze producten leverbaar in verschillende lichtkleuren. Er kan een keuze gemaakt worden uit 2.700 (standaard), 4.000K en Amber (vleermuisvriendelijk). Uit onderzoek is gebleken dat vleermuizen op hun vliegroutes en in verblijfplaatsen gestoord kunnen worden door kunstmatige lichtbronnen. Vooral lichtbronnen met een hoog gehalte aan ultraviolet en blauw licht worden door een vleermuis extra sterk waargenomen. Daarom hebben we een amberkleurige led module ontwikkeld die met name geschikt is om toe te passen op houten lantaarnpalen in een landelijke omgeving. Bekijk hier welke lichtkleur je nodig hebt om wat meer informatie te lezen over lichtkleuren. Daarnaast zijn de houten lantaarnpalen erg energiezuinig ( 18 of 36 Watt) waardoor je extra lang kunt genieten van een sfeervolle en veilige omgeving.

 

Je houten lantaarnpaal op maat gemaakt

Naast de mogelijkheid voor een afwijkende maatvoering kunnen wij ook met je mee denken. Wij ontwikkelen samen met jou precies de verlichtingsoplossing die je wenst. Denk hierbij aan aanpassingen op het gebied van lichttechniek of andere houtsoorten of materialen. We maken de houten lantaarnpaal graag precies zoals jij dat wilt. Daag ons uit!

 

Onze houtsoorten voor houten lantaarnpalen

Onze houten lantaarnpalen zijn momenteel verkrijgbaar in fijnbezaagd eiken, lariks, accoya, rustiek kastanje of  ruw en ongeschaafd kastanje. Al onze houtsoorten zijn duurzaam en gaan, afhankelijk van soort 10 tot 25 jaar mee. Lariks wordt veel toegepast bij onze houten lantaarnpalen. Wij bieden onze lariks producten enkel aan in combinatie met een voetsteun om de beoogde levensduur te behalen. Lariks heeft een lichte geelbruine kleur, is duurzaam, watervast en sterk. Deze Europese naaldhoutsoort wordt steeds meer gewaardeerd door architecten vanwege de duurzaamheidsklasse en de fijne verwerking. Ons larikshout komt van de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe.

 

Extreem duurzame houten lantaarnpaal

Wanneer duurzaamheid voor jou erg belangrijk is wordt houten buitenverlichting van Accoya hout zeer interessant. Accoya hout valt in duurzaamheidsklasse 1 en is het duurzaamste hout ter wereld. Het blijft bovengronds 50 jaar in topconditie wat ideaal is voor een houten lantaarnpaal. In de grond of met watercontact gaat Accoya hout 25 jaar of langer mee. Hierdoor kan je gegarandeerd vertrouwen op de duurzaamheid op een wijze die voorheen niet mogelijk was. Het hout is gegarandeerd van constante kwaliteit volgens vastgestelde normen. Bekijk Accoya voor meer informatie over deze houtsoort.