Imminkhoeve

Co-creatie
De Imminkhoeve is een hectare groot terrein met diverse groepsaccommodaties en een zorghotel, speciaal geschikt voor aangepaste vakanties. De bewegwijzering op het terrein is erg belangrijk: TimberLab ontwikkelde deze samen met Ard Pouw, hoofd technische dienst van de Imminkhoeve en ontwerpster Marieke Groenewegen.

Combinatie
Het resultaat is een combinatie van wegwijzer en verlichting in één: een verlengde EYE met bebording. Zo krijg je het licht precies waar je het nodig hebt! Vanzelfsprekend zijn de borden zo bedacht en geplaatst dat ze vanuit de rolstoel makkelijk te lezen zijn. Voor de aanschijnverlichting van de paden koos de Imminkhoeve voor een van de beproefde TimberLab oplossingen, de EYE lariks.

Over TimberLab
Art Pouw: “De samenwerking met TimberLab en Gerben is top. Wat hij zegt en kan en maakt, zo is het dan ook. Hij komt zijn afspraken na. Echt leuk vind ik het verlichte houten bord bij de ingang, waarin het logo gezandstraald is, een kunstwerkje op zich. Daarbij: de prijskwaliteit is goed, het zijn niet de duurste jongens. Je krijgt er wat leuks voor terug!”

"De verlichting staat hier ruim drie jaar op de hoeve en bevalt goed. Het hout verweert wat, het is natuurlijk een natuurproduct, dus dat past heel mooi. Overdag vallen de palen niet op. Ze staan er wel maar je hebt niet het idee dat er wat staat. Ze horen er gewoon bij. ’s Nachts zijn het echte eyecatchers. Als het licht aan is, is dat een echte beleving. Precies de goede aanschijnverlichting op de paden die onze oudere doelgroep nodig heeft."

Ard Pouw, hoofd technische dienst Imminkhoeve