Reflectorpalen

Een reflectorpaal is barrière paal die voor diverse toepassingen gebruikt kan worden. Bijvoorbeeld voor de bebakening van wegen en wandel- en fietspaden. De houten reflectorpalen geven het wegverloop en de rand van de weg aan en dragen bij aan de verkeersveiligheid. Daarnaast worden ze ook veel toegepast op parkeerplaatsen en in natuur- en recreatiegebieden. Ook worden ze vaak in parken geplaatst als anti-parkeerpaal. De houten reflectorpaal is standaard uitgevoerd in kastanje hout en is voorzien van reflecterende strepen. De reflectorpaal heeft een robuuste en natuurlijke uitstraling, net zo als bij onze andere kastanje producten. De reflecterende strepen zijn uitgevoerd in half wit en half rood waarmee eventueel ook nog een rij of looprichting mee aangegeven kan worden. De houten reflectorpaal wordt volledig gemonteerd geleverd zodat hij alleen nog ingegraven en geplaatst hoeft te worden. De paal is leverbaar met vlakke of schuine kop en komt tot 50 cm boven de grond uit.

 

Combineren van houten reflectorpalen

Onze reflectorpalen zijn daarnaast ook uitermate geschikt om te combineren met de ALTO. Een combinatie van de BLOCCO en ALTO is mooi op parkeerplaatsen middenin de bossen, een natuurcamping of een vakantiepark. Daar waar een robuuste, authentieke uitstraling belangrijk is komen onze houten reflectorpalen het beste tot hun recht. Wanneer je echt een goed beeld van onze producten wilt krijgen, kom dan vrijblijvend langs in onze demotuin 

 

Je reflectorpaal op maat gemaakt

Naast de mogelijkheid voor een afwijkende maatvoering kunnen wij ook verder met je meedenken. Wij ontwikkelen samen met jou precies de oplossing die je wenst. Zo kunnen we dit product bijvoorbeeld ook leveren met een enkele reflectorband, gecombineerd met lichtpunt, andere kleur reflectorband en een route- of naambord. Niets is ons te gek, daag ons vooral uit!

 

Reflectorpaal houtsoorten

De houten reflectorpaal is volledig opgebouwd uit massief kastanje hout met een diameter van +/- 190 mm. Ons kastanje hout komt uit Frankrijk of Engeland en is een mooie robuuste houtsoort. Het is een boomsoort die redelijk snel groeit en toch hard hout oplevert. In sommige delen van Zuid-Europa bestaat de ‘hakhoutcultuur’ al meer dan tweeduizend jaar. Uit deze gebieden wordt door de omlooptijd van het hakhout (15-20 jaar) steeds maar een beperkt gebied gekapt, zodat een gevarieerd biotoop in stand wordt gehouden. Het hout is van nature zeer duurzaam doordat er veel looizuur in het hout zit en valt daarom in duurzaamheidsklasse I-II. Dit betekent dat het hout wel 15 tot 25 jaar mee kan gaan! Het hout van de kastanje is fijn vezelig en zeer goed bestand tegen vocht. Het is houdbaarder dan eikenhout en daarom zeer geschikt voor het vervaardigen van hekken, tuinmeubilair, bruggen en voor steunpalen voor hekwerken langs de kust.

 

Deskundig contact met onze specialisten

Alles gelezen over onze houten reflectorpalen en erg geïnteresseerd in dit prachtige product? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten. Je kunt ons bereiken via het contactformulier. Ook zijn we natuurlijk te bereiken op het telefoonnummer en mailadres dat je kunt vinden op onze website. Wanneer je meteen een prijsindicatie wilt ontvangen voor onze reflectorpalen kan je hiervan een offerte aanvragen door de producten toe te voegen aan de winkelmand.